Er is zeer veel te doen in de omgeving van Camping de Noetselerberg. Ga erop uit in Overijssel en beleef een heerlijke vakantie op Camping de Noetselerberg. Bezoek musea of het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en verken de omgeving per fiets of te voet. ✓ Musea ✓ Sallandse Heuvelrug ✓ Fietsen&wandelen.

14 Resultaten

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Waar komt het nog voor dat je geen auto's, treinen of ander lawaai hoort? Op de Sallandse Heuvelrug! Hier heerst nog echte stilte. De camping grenst direct aan Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De Sallandse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied met veel afwisselingen: heide, heuvels, vergezichten, loof- en naaldbossen. De Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste aaneengesloten droge heide gebieden van west Europa. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, maar ook joggen en mountainbiken is hier een uitdaging!
Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug
Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug
Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug
Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug
Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Fietsen en wandelen

Fietsen, ATB-en/MTB-en, wandelen & hardlopen De camping ligt aan het fietsknooppuntsysteem, vanaf nummer 58 kun je alle kanten op! Je ziet de dorpen in de omgeving, platteland en natuurlijk het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Ook zijn er prachtige gemarkeerde wandelroutes in het Nationaal Park. Tevens ligt de camping vlak aan de route van het Pieterpad. Dichtbij de camping starten 2 mooie, uitdagende ATB/MTB routes. Vele gasten bruiken het gebied ook om heerlijk hard te lopen! Vanaf de camping wandel je in ongeveer een kwartier naar Nijverdal, een gezellig plaatsje waar je lekker kunt winkelen of een terrasje kunt pakken. Leuke tip voor een mooie fietsroute over de Sallandse Heuvelrug met eten erbij: Happen en Trappen!
Fietsen en wandelen
Fietsen en wandelen

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een pretpark met ruim 30 attracties en shows voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Samen spetteren in de wildwaterbanen, razendsnel over de kop in de achtbanen, of samen genieten van een spectaculaire of juist speciale familieshow? Avonturenpark Hellendoorn biedt voor iedereen een leuk avontuur.
Avonturenpark Hellendoorn
Avonturenpark Hellendoorn

Kinderboerderij Dondertman

Bij Kinderboerderij Dondertman in Holten is het altijd feest. Lekker knuffelen met dieren, aparte diersoorten bekijken, knutselen, spelen in de speeltuin en papa en mama lekker op het terras zetten. Kinderboerderij Dondertman wil kinderen vrijheid geven, je kennis laten maken met de dieren en je laten genieten in de natuur. Een gezellig en leerzaam dagje uit vol speelplezier! Meester Bosweg 5, 7451KC Holten,0548-361169
Kinderboerderij Dondertman
Kinderboerderij Dondertman

Memory Museum Nijverdal

In het oorlogsmuseum, gerund door een enthousiast team van vrijwilligers wordt de periode 1918 – 1945, vanaf de opkomst van het Nationaal-Socialisme tot en met de bevrijding van Europa, stap voor stap beleven. Het hart van het museum wordt gevormd door levensechte diorama’s, waar bezoekers met alle zintuigen de oorlog kunnen ervaren. Het Memory Museum is toegankelijk voor jong en oud! Omdat er veel gezinnen een bezoek brengen aan het museum, hebben wij een speciaal programma voor kinderen uitgezet.
Memory Museum Nijverdal
Memory Museum Nijverdal

Recreatieplas Het Lage Veld in Wierden

Recreatieplas het Lageveld ligt op ongeveer 10 minuten rijden met de auto. Het Lageveld is een recreatiepark met veel voorzieningen voor gezinnen, zo hebben ze voor de allerkleinsten een speciaal peuterbad. Deze waterspeeltuin is geschikt voor kinderen van 1 tot 5 jaar. Daarnaast is er ook een speciale kleutervijver, dit water is max. 80 cm diep en is voorzien van een lekker ruim zandstrand en een stoer trekvlot naar het eiland, dit levert gegarandeerd speelplezier op voor u en uw kleuter. Ook zijn er diverse speeltoestellen geplaatst, zoals een familieschommel, diverse veerelementen, wipwappen, klimtoestellen, trekvlot, pingpongtafel, panna doeltjes etc. Voor de sportieve mensen hebben we op het terrein fitnesstoestellen staan.
Recreatieplas Het Lage Veld in Wierden
Recreatieplas Het Lage Veld in Wierden

Natuurdiorama Holterberg

Natuurdiorama Holterberg heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland en laat meer dan 500 dieren zien. Varierend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap in Europa. Natuurdiorama Holterberg heeft 11 levensgrote diorama's waar veel van de dieren in staan. Deze diorama's zijn uniek in Nederland. Ook is het mogelijk om, eventueel onder leiding van een professionele natuurgids, over de Holterberg te wandelen.
Natuurdiorama Holterberg
Natuurdiorama Holterberg

Speelbospad

Bij het Buitencentrum Nijverdal, ligt een 2 km lang speelbospad, waarlangs je hutten mag bouwen en waar je een dassenburcht binnen kan. Het speelbospad maakt natuur pas écht leuk voor kids. Het wandelpad aan de voet van de Sallandse Heuvelrug is speciaal voor kinderen aangelegd. Wandelen staat hier dus niet voorop, laat dát maar aan vaders en moeders over. In het speelbos draait het om… spelen natuurlijk! Volg de eekhoorntjes in het bos en je vindt allerlei leuke dingen om te klimmen en klauteren, slingeren en schommelen. Zet je zintuigen op scherp en bekijk, beluister en voel het bos. Een tocht langs kuilen, geulen, hellingen, bruggen en burchten. Maar ook genoeg plek om te struinen en zelf een hut te bouwen. Het Speelbospad is gratis toegankelijk, een routebeschrijving is tegen geringe betaling verkrijgbaar bij het Buitencentrum, tevens startpunt van de route.
Speelbospad
Speelbospad

Aktiviteitenpark De Wilgenweard

Gelegen aan de oevers van de Regge in Nijverdal vind je Aktiviteitenpark de Wilgenweard. Aktiviteitenpark de Wilgenweard, is een park waar je terecht kunt voor een keur aan kwalitatief hoogstaande aktiviteiten. Of het nu gaat om een spectaculaire Gravity Fall, het rustgevende kanovaren of een escape room: een goede voorbereiding, sfeervolle omgeving en vakkundige begeleiding staan garant voor een geslaagde aktiviteit.
Aktiviteitenpark De Wilgenweard
Aktiviteitenpark De Wilgenweard

Dijkman Klompenatelier Luttenberg

Martin Dijkman is ambachtelijk klompenmaker. In zijn eigen atelier in Luttenberg, waar hij en zijn partner Marijke klaar staan om je te ontvangen en demonstraties te verzorgen. Bekijk bijvoorbeeld de Nachtwacht die Martin heeft gemaakt van 30.000 klompen! Zijn missie: het oude ambacht van klompen maken in ere houden. Hij maakt daarbij met veel creativiteit en humor de vertaalslag naar (n)u. Martin leeft voor de klomp.
Dijkman Klompenatelier Luttenberg
Dijkman Klompenatelier Luttenberg

Emsflower

De camping ligt dichtbij Duitsland. Dan is het natuurlijk leuk om een dag de grens over te gaan! Ga bijvoorbeeld naar Emsflower: een grote kweker met o.a. een overdekte speeltuin en vlindertuin. Emsflower is producent van perk -en potplanten. Vanaf vier bedrijven in Nederland en Duitsland beleveren zij handelaren en retailers door heel Europa. Het is 1 van de grootste kwekerijen van Europa.
Emsflower
Emsflower

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst die door voormalig Boymans directeur Dirk Hannema bijeen werd gebracht en later belangrijke aanvullingen kende met onder meer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Collectie en tentoonstellingen zijn te zien op twee schitterende locaties: Kasteel het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle.
Museum de Fundatie
Museum de Fundatie

IJsmuseum Hellendoorn

Welkom bij Gerrit Valk's Bakkerij- en IJsmuseum! Het Bakkerij- en IJsmuseum is een verzameling van de in 1985 overleden Gerrit Valk en werd door een in 1986 opgerichte stichting tot museum gerealiseerd. In het museum vindt u op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding. Adres: Dorpsstraat 49, 7447 CN Hellendoorn. tel.: 0548 65 48 48.
IJsmuseum Hellendoorn
IJsmuseum Hellendoorn

Kartplaza Nijverdal

Kartplaza Actionworld is inmiddels veel meer dan alleen een kartbaan. Met meer dan 25 indoor en outdoor activiteiten voor jong en oud is Kartplaza Actionworld in Nijverdal het meest actieve en complete partycentrum van Overijssel!
Kartplaza Nijverdal
Kartplaza Nijverdal